David Srakar

 

David Srakar

Moja osnovna področja delovanja so psihoterapija, psihosocialno svetovanje ter raziskovanje dialoga med psihoterapijo in kontemplativnimi tradicijami Vzhoda. Študijsko usposabljanje za strokovno delovanje na področju psihoterapije sem pričel na privatni Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju in v Ljubljani, kjer sem zaključil dodiplomski študij psihoterapevtske znanosti ter pridobil naziv bakalavreat psihoterapevtske znanosti (Bakkalaureus der Psychotherapiewissenschaft – BA. pth.). Pot sem nadaljeval na Nan Tien Institute v Avstraliji, kjer sem uspešno zaključil podiplomski študij uporabnih budističnih ved (MA in AppliedBuddhistStudies), ki je vseboval podroben pregled budistične psihologije in kontemplativnih veščin za raziskovanje posameznikovega doživljanja ter možnosti prenosa le-teh v sodobno psihoterapevtsko prakso.

 Uspešno sem zaključil tudi specialistični študij psihoterapevtskega pristopa logoterapije in eksistencialne analize ter tako pridobil strokovni naziv specializant psihoterapije – logoterapevt. Specialistični študij logoterapije in eksistencialne analize sem opravljal v Zavodu Žički tabor za duhovno rast, ki je kot izobraževalni zavod akreditiran član Mednarodne zveze za logoterapijo in eksistencialno analizo – Viktor Frankl Institut, Dunaj. Študij je vseboval teoretično izobraževanje, osebno izkušnjo psihoterapevtskega procesa ter samostojno psihoterapevtsko prakso pod redno supervizijo.

 Trenutno zaključujem podiplomski študij psihoterapevtske znanosti (Magister der Psychotherapiewissenschaft – MA. pth.) na privatni Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju in sem vključen v redno strokovno supervizijo. Pri svojem poklicnem delovanju sledim etičnim standardom Slovenskega društva za logoterapijoSlovenske krovne zveze za psihoterapijo in Evropske zveze za psihoterapijo.

Nudim psihosocialno svetovanje, dolgotrajno psihoterapevtsko obravnavo posameznika/-ce (individualna psihoterapija) in parov (partnerska psihoterapija) ter izvajam trening kontemplativnih veščin, kjer se posameznik spozna z osnovnimi kontemplativnimi metodami za gojenje čuječnosti in krepitev jasnejšega uvida v lastno doživljanje.

Pri svojem delu uporabljam metode in spoznanja logoterapije in eksistencialne analize, ki jih dopolnjujem z eksistencialno-fenomenološki psihoterapevtskimi viri ter s tehnikami indijskih avtohtonih psihologij, predvsem zgodnjega budizma in advaite vedānte.

 

David Srakar

bac. scient. pth., magister uporabnih budističnih ved (MAABS), specializant

Pristop: Logoterapija in eksistencialna analiza

Storitev: Individualna psihoterapija, partnerska psihoterapija, online psihoterapija, trening kontemplativnih veščin za gojenje sočutja, čuječnosti in uvida

T.: 041 427 541

E.: info@psihoterapija-srakar.si