Delavnice

Na sodelavce in sodelavke ekipe CORP se lahko obrnete tudi s poizvedbo glede možnosti organizacije delavnic in/ali predavanj za vaše podjetje/ustanovo/organizacijo. S poizvedbo se prosimo obrnite na: corp@psihoterapijacenter.si 

 

ČUSTVENA PRIPRAVA NA POROD

Pet intimnih, prijetnih in uporabnih srečanj, kjer v majhni skupini pričakujočih staršev predelamo širok spekter tem, ki bi jih moral poznati vsak par pred svojim porodom. Srečanja so namenjena vsem vrstam porodov, kot tudi vsem vrstam parov.

V petih tednih zajamemo vse bistvene teme, ki podprejo in opremijo starša za na porod;

1. Razumevanje poroda iz strani starša (kako lahko starša vplivata na razvoj poroda in preprečita neželene zaplete)

2. Razumevanje porod iz strani nosečnice (kako lastna zgodba, doživljanje nosečnosti oblikuje porodni proces)

3. Gibanje na porodu (kako uporabljati svoje telo na porodu)

4. Psihološki pristop k bolečini (vaje za lažje prestajanje bolečine, za usmerjeno dihanje, fokus)

5. Poporodno obdobje (postopki v prvih urah, dnevih in mesecih po porodu, povezovanje z dojenčkom, vzpostavljanje družinske strukture).

Vsebine so preplet vaj in predavanj, kjer se ves čas ustvarja veliko prostora za debato in izmenjavo pogledov/izkušenj. Raziskovalno delo na sebi poteka na podlagi psihoterapevtskih temeljev.
Priprave so namenjene vam, vašim potrebam in občutku mirnosti.

Privoščite si izkušnjo, ki bo položila dobre temelje tudi za naprej.

Več informacij najdete na spodnjih povezavah:

Čustevna priprava na porod - facebook stran

 

ASERTIVNOST ZA VSAK DAN

Delovno okolje je prostor, kjer preživimo glavnino svojega dne. V tem času stremimo k najvišji stopnji učinkovitosti in sodelovanja med zaposlenimi, zaradi česar je vzdušje med njimi izjemnega pomena.

Vsi namreč vemo, da se najboljše ideje rojevajo (in dozorevajo) v zdravih okoljih.

Zaradi kompleksnosti posameznikove narave, unikatnosti vsakega izmed nas, pa se v ekipah pogosto pojavljajo težave, ki onemogočajo spoštljivo komunikacijo, občutek varnosti in zaupanja med njimi. To niža stopnjo zadovoljstva in posledično doprinese k znižanju vložka (kvalitativnega ali kvantitativnega), ki ga vsak doprinese.

Velik korak v smeri izboljšanja lahko naredite z uvedbo »Asertivnosti na delovnem mestu.« Namen tečaja je ustvariti boljše razumevanje in pogoje za zaposlene, da aktivno prevzemajo odgovornost za vzdušje v delovni ekipi.  Predvsem pa osvetliti problematiko neučinkovitih načinov vedenja in podati ustreznejšo rešitev za vzpostavitev kvalitetnejših odnosov.

 

DELO S SANJAMI: SANJANJE NA ROBU ČASA

Namen raziskovanja sanj je razvoj odnosa do lastnega sanjskega materiala, najočitnejšega iracionalnega dela posameznikove osebnosti. Sanje predstavljajo izhodišče raziskovanja nezavednega in vedno zrcalijo dialog z racionalnim, tistim, česar se zavedamo in ostaja nerazumljivo. V sanjskem materialu se znajdejo misli, ki so zavoljo funkcionalnosti v vsakdanu raje pozabljene ali odrinjene. Vendar se s pozabo izgubi tudi dragocena priložnost za umestitev pozabljenih misli v zavest, kjer le-te dobijo moč za razširitev polja zavedanja in doživljanja. Osebno in kolektivno nezavedno predstavlja vir kreativnega materiala, ki potrebuje prosto pot ter delno zavestno obdelavo, da bi se lahko udejanjilo.

 

DIHANJE KOT MENTALNA HIGIENA

Dihanje je najvitalnejši telesni proces in je povezano z vsemi vidiki človeških izkušenj saj vpliva na aktivnost vsake celice v telesu in je tesno povezano z delovanjem možganov. Ritem dihanja izjemno vpliva na kvaliteto življenja. Globina in frekvenca diha slikovito ponazarjata kakšno je duševno stanje posameznika, zato je pozornost, usmerjena na proces dihanja, začetni korak k telesnemu in psihičnemu zdravju. Na intenzivu se boste seznanili s tem, kaj je zavestno dihanje ter kako lahko polno re-aktivirate kapaciteto pljuč; govorili bomo tudi o pomembnosti podaljšanega izdiha. Posvetili se bomo petnajstim dihalnim tehnikam, govorili bomo o dihu v povezavi z mentalnim zdravjem in duševnimi motnjami.