Delavnice in predavanja

 

MESEČNA PREDAVANJA

CORP kolektiv poleg psihoterapije širši javnosti nudi tudi možnost obiska predavanj in izkustvenih delavnic, ki iz najrazličnejših perspektiv naslavljajo večplastno dimenzijo človeške duševnosti. Omenjeno predstavlja naš prostovoljni doprinos k ozaveščanju in promoviranju psihoterapije kot pomembno znanost in metodo pri zdravljenju duševnih stisk.

Informacije o prihajajočih predavanjih oziroma izkustvenih delavnicah lahko zasledite na naši CORP facebook strani oziroma prek našega email obvestilnika.

 

DAN ODPRTIH VRAT 

Ob svetovnem dnevu duševnega zdravja, ki ga obeležujemo 10. oktobra, na CORP-u vsako leto odpiramo vrata ter v okviru pol- ali celodnevnega dogodka z organizacijo predavanj in delavnic širimo ozaveščanje o pomenu in pomembnosti skrbi za duševno zdravje. Pri tem se vsako leto posvečamo najrazličnejšim temam oz. aktivnostim, katerih izvajalci smo člani kolektiva CORP. Dogodek je povsem odprtega tipa, aktivnosti pa so zasnovane tako, da so primerne za kar najširši krog udeležencev.

 
 

STROKOVNI DAN

Enkrat na leto v pomladnem času organiziramo Strokovni dan na katerem vam bomo predstavili aktualne teme iz področja psihoterapije. Namenjen je strokovni in širši zainteresirani javnosti, njegov glavni namen pa je ozaveščanja pomena psihoterapije v duševnem zdravju. Strokovni dan poteka v obliki predavanj in izkustvenih delavnic, zainteresirani posamezniki pa se lahko dogovorijo tudi za informativni pogovor s terapevtom. Vabljeni! 

 

ČUSTVENA PRIPRAVA NA POROD

Gre za sklop petih delavnic, ki pripomorejo k razvoju lepšega in mirnejšega poroda. Skozi srečanja odgovorimo na ključna       vprašanja, kakšen vpliv na porod ima naše počutje, porodni spremljevalec, okolje, položaji, pristopi k doživljanju in lajšanju bolečin. Poudarek je na edinstvenosti vsakega para posebej. Zato program ni sklop vnaprej zastavljenih predavanj, temveč delavnic, ki se preko vaj in pogovora razvijajo na podlagi starševih vsebin (strahov, pričakovanj, potreb...). V ta namen je poskrbljeno tudi za intimno vzdušje - skupine so majhne (največ 5 parov) in se odvijajo v prijetnem ambientu Centra za psihoterapijo.

Več informacij najdete na spodnjih povezavah:

Čustevna priprava na porod - facebook stran