Jaka Henigman

 

  • Od leta 2011 delam v zasebni psihoterapevtski praksi na Centru za osebnostni razvoj in psihoterapijo v Ljubljani (Corp).
  • Akreditiran sem pri Evropski zvezi za Psihoanalitično Psihoterapijo (ECPP). 
  • Sem član slovenske podružnice ECCP -  Evropskega združenja psihoanalitičnih pristopov – Slovenija (EZPPS).
  • Diplomiral in magistriral sem iz psihoterapevtske znanosti na univerzi Sigmunda Freuda.
  • Od leta 2020 sem vključen v izobraževanje dela s travmo po licenčni metodi Aleceia, ki vpošteva najnovejše znanstvene raziskave na področju nevrobiologije, psihologije, psihoterapije, medicine in duhovnih praks.

 

KAKŠNO VRSTO PSIHOTERAPIJE IZVAJAM

Največji poudarek dajem na ustvarjanju varne klime med nama. Naslanjam se na tehnike kot so psihoanalitična psihoterapija, čuječnost, psihoterapija travme, na transfer usmerjeno terapijo, mentalizacijo, razvijanje samo-ozdravitvenega potenciala. V terapijo vključim tudi prehransko dieto, če ocenim, da je to potrebno.

UVODNO SREČANJE

Spoznavava drug drugega, naravo vaše stiske in oceniva korist od psihoterapije. Po nekaj uvodnih urah dobite občutek kako jaz delam in poslušam pa tudi malo več vpogleda in razumevanja kaj se vam dogaja. Če se oba strinjava, da sva pripravljena delati skupaj nadaljujeva sodelovanje. Dogovoriva se za obojestransko zaupnost, redni termin in redno plačilo.

NEKAJ MALEGA O MENI

Od nekdaj sta me privlačila naša duša in človeško bivanje. Pri tem sta že v mojem otroštvu igrala pomembno vlogo krščanska tradicija in moje sanjanje ponoči. Oboje me je navdajalo z radovednostjo, predvsem pa z željo po raziskovanju in odkrivanju naše psihe in njenih globin. Ta otroška želja in radovednost sta me pripeljali do mojega poklica.

Jaka Henigman

Dodiplomski študij iz psihoterapije sem končal na Dunaju. Diplomiral sem in psihoanalitične smeri, zaključno nalogo pa sem posvetil doživljanju ljudi s psihozo. Tedaj sem uvidel, da sta nezmožnost biti povezan s sabo in z drugimi ljudmi huda, če ne najhujša oblika človeškega trpljenja. 

V drugi polovici mojih dvajsetih let in proti koncu študija sem pričel z lastno izkušnjo pri psihoterapevtu, počasi pa tudi že z delom z ljudmi. Nekaj let sem se intenzivno posvečal delu z ljudmi in delu na sebi. Ustvaril sem si družino in zaključil študij na temo psihosomatike s poudarkom na raziskovanju tesnobe in depresije – dvoje doživljanj, ki sta mi (s)poznani tudi pri sebi. 

Praktično, raziskovalno in izkustveno sem spoznaval kako sta povezana naša duša in telo. Naše doživljanje je močno povezano z našimi vtisi, ki jih nosimo znotraj sebe. Na nas vplivajo kot programi, ki nam kazijo realnost trenutka v tu in zdaj. V kolikšni meri se bomo osvobodili teh vtisev in vzorcev (se spoznali) in v kolikšni meri bomo izostrili sposobnost čutenja in uživanja v tu in zdaj, pa je najbrž vprašanje in naloga vsakega posebej. Ostajam radoveden še naprej z nekoliko več vpogleda, psihoterapijo pa po dekadi prakse vidim kot pomembno metodo pomoči tistim, ki se ne znajdejo najbolje v odnosih in ki bi radi bolj mirno, svobodno in polno živeli.

 

Jaka Henigman

mag. scient. pth.

Pristop: Psihoanalitična psihoterapija

Storitev: Individualna psihoterapija

T.: 031 491 250

E.: jaka.henigman@psihoterapijacenter.si