Predavanja

Na sodelavce in sodelavke ekipe CORP se lahko obrnete tudi s poizvedbo glede možnosti organizacije delavnic in/ali predavanj za vaše podjetje/ustanovo/organizacijo. S poizvedbo se prosimo obrnite na: corp@psihoterapijacenter.si 

 

Odnosi I. del – začetek, razvoj človekove osebnosti preko odnosa

Moderen človek veliko razmišlja o odnosih, o tem se veliko govori, kajti imeti dobre odnose je danes prava umetnost. Pomembno je da imamo čim boljše odnose s svojimi bližnjimi tako kot tudi z drugimi ljudmi. Na tem predavanju so predstavljeni odnose kot jih je raziskovala psihoanalitična psihoterapija, to je kako poteka razvoj otrokove osebnosti preko odnosov z materjo in drugimi pomembnimi negujočimi osebami. Ni mene brez tebe je rekel priznani filozof Martin Buber.

 

Vpliv vzgoje na narcistično osebnostno motnjo

V sedanjem času se veliko piše in govori o narcisizmu. O tem da smo narcistična družba, da nas vodijo narcistični posamezniki, da smo neuspešni, ker smo preveč narcistični…itd. Na tem predavanju je podrobneje predstavljeno:

- kaj je narcistična osebnostna motnja,

- kaj so narcistične osebnostne poteze,

- narcistična faza je pomembna v razvoju vsakega človeka,

- kako nazadnje tudi vzgoja prispeva k temu, da nastane narcistična osebnostna motnja in da pri posamezniku prevladajo narcistične osebnostne poteze.

 

Junaštvo: Zgodbe, ki jih živimo

Ljudje smo bitja, katerih življenje se od (mnogih?) drugih bitij razlikuje v tem, da se zavedamo lastne umrljivosti. Zavedamo se, da smo umrljivi in da nas nekega dne ne bo več. V tem smislu je naše življenje - naše vztrajanje - že samo po sebi junaško!

Na interaktivnem predavanju si koncept »junaštva« pogledamo še nekoliko pobližje, v luči koncepta »Junakovega potovanja«, ter v luči misli različnih filozofskih, antropoloških in psihoanalitičnih mislecev.

Na predavanju se prav tako posvetimo konceptu »platform junaštva« oziroma načinov, kako si ljudje osmišljamo svoje življenje.

Interaktivno predavanje zaključimo z izkušnjo poustvaritve starodavnega obreda medsebojnega učenja in povezovanja imenovanega »Way of Council«.